Seniorture

Senior ture

Vores rute

D. 13. juni 2018. Anna-Marie Krog viste rundt på en flot tur i Gjern Bakker, vi var 19 ældre seniorer med på turen, som startede ved rastepladsen på den gamle teglværksgrund. Turen er på 6,9 km.

 


 

 

”De grå Sokker” på ø-tur den 1-3.maj 2018

 

Tirsdag d.29 maj 2018 kl.10 mødtes 20 veloplagte SOK-seniorer i ”Kongernes Jelling”. Efter at have nydt den medbragte formiddagskaffe og besøgt museet, drog vi mod Damgård Mølle. Her var der et traktormuseum samt en gammel velbevaret vindmølle, som nogle af os kravlede helt op i toppen af.

Næste stop på turen var ved Hærulfstenen, hvor der med runer stod et enkelt ord: ”hairulfR”. Dette er et mandsnavn, og stenen er en dansk runesten fra 800-tallet. Den har været kendt siden 1592. Efter nederlaget i 1864 blev den flyttet til Tyskland, men i 1951 kom den tilbage, og står nu på sin oprindelige plads. Vi så Immervad Bro, som går over åen på den gamle hærvej. - Vi var jo på ø-tur, og øen var denne gang Kalvø i Genner Bugt. Vi gik øen rundt på en lidt under en time, og fortsatte så mod Christiansfeld Brødremenighedens Hotel, hvor vi skulle overnatte.-

Udstyret med ”Madpakker” fra hotellet drog vi næste dag mod Skamlingsbanken, hvor vi gik en dejlig tur i den smukke natur, der rummer så mange historiske minder.

En lille udbrydergruppe på fire personer afkortede frokostpausen, og benyttede lejligheden til at få en svømmetur ved Grønninghoved Strand, før turen gik tilbage til Christiansfeld.

 Her mødtes vi med en guide og gik en tur i Christiansfeld, hvor hun fortalte om byens historie. Byen er for nylig af Unesco blevet udpeget som verdenskulturarv som en ”Brødremenigheds by”.

Efter morgenmaden torsdag gik turen atter nordpå mod Silkeborg.

 Skrevet af Inga Gribsholt