Ungdomsafdelingen

Ungdomsafdelingen i Silkeborg OK

Ungdomsafdelingen i Silkeborg OK er en af Nordkredsens største ungdomsafdelinger, der rummer ”alt” fra helt små nybegynder til juniorlandsholdsløberen. Ungdomstræningen står meget centralt i Silkeborg OK. Omdrjeningspunktet er træning for alle unge fra 4 - 20 år hver tirsdag aften. Ofte deltager 45 - 50 ungdomsløbere, her er der en bred vifte af tilbud tilpasset alder og orienteringsmæssigt niveau.

Silkeborg Orienteringsklub afholder introduktion for nye unge o-løbere i hvert forår - men vil du gerne starte, så kontakt én af ungdomslederne.

Ungdomstræningen foregår tirsdage fra kl 17.45 til kl ca 19.30. I forårs- og i efterårsperioden løber vi i skoven og starter direkte i skoven kl. 17.45. I den mørke periode træner i en hal, i en svømmehal – på en bowlingbane! – i et styrkerum eller løber natløb med en pandelampe. Inden orienteringsløbene vil der altid blive informeret og vejledt i, hvordan orienteringen skal gribes an. Man vil altid kunne bede om hjælp / have en ”skygge” med i skoven , så man lærer teknikken fra starten. Indtil man kan løbe en begynderbane alene, ser vi helst at man har en forælder med, da vi ikke har kapacitet til at skygge alle. Men hvis hvis man enkelte gange ikke har mulighed for dette, skal man naturligvis komme alligevel, så finder vi en løsning. Efter hver træning hygger vi os med saft og boller i klubhuset.

Klubben har også mini-træning, som er for de mindre børn i alderen 4-7 år, der har lyst at lege, løbe, klatre, kravle og finde rundt i skoven. Vi mødes hver tirsdag fra 17.00 til 18.00 ved klubhuset, hvor vi leger og løber i skoven ved Vejlsø. Tag praktisk tøj på efter vejret og en drikkedunk. Vi slutter af med lidt frugt og/eller boller. Hvert mini-barn skal have en voksen med, så tag din mor, far eller bedsteforælder i hånden og kom og vær med.

Ungdomstræningen danner udgangspunkt for at deltage i konkurrencer og orienteringskurser, hvor man møder andre unge o-løbere fra hele landet. Orienteringsløb udvikler sig let til meget mere end blot noget, man går til tirsdag aften. Det er en rigtig god sport for hele familien, hvor mor og far også løber orienteringsløb. Ved tirsdagstræningen bliver der informeret om konkurrencer, klubture og kurser.