JWOC 2019 – glimt fra de frivilliges dage 2

Dagens frivillige kommer fra Stævnekontoret

Stævnekontorerne svarer på alle spørgsmål og løser alle problemer. Kan man ikke svare selv, bruger man en livline – der er altid hjælp at hente andre steder.

Kontor på stævneplads

Stævnekontoret har gennemsnitligt åbent 9 timer om dagen – enten på Teknisk Skole og/eller på stævnepladsen. Stævneteltet på pladsen åbner, når konkurrencerne går i gang og lukker igen efter præmieoverrækelsen. Her løser man mest spørgsmål vedrørende selve konkurrencen samt udleverer startlister og resultatlister. Det er også her glemte sager indleveres.

Kontor på Teknisk Skole

Stævnekontoret på Teknisk Skole fungerer som en reception. Her kan VM-løberne henvende sig om alt – fra at skaffe et strygejern til at skaffe nye løbesko og kompas. Halvdelen af det brasilianske landshold kom for sent til et fly på vejen til Danmark og måtte derfor en omvej omkring London. Løbesko og kompas lå i den bagage, der ikke var kommet med flyet hele vejen til Billund.
En hurtig opringning til sportsbutikken ”Løberen” løste problemet, men kort tid efter kom en lignende opgave, da det ægyptiske landshold henvendte sig for at spørge, om de kunne købe kompasser til hele holdet. De har normalt ikke brug for at løbe kompasgange, da de udelukkende træner i pyramideområdet ved Luxor og i området omkring byens basar.

Frivillige vaskepiger

På Teknisk Skole er to frivillige vaskepiger på vagt hver dag og nogle dage har mere travlhed end andre. Efter afviklingen af lang distance blev der således vasket 14 maskiner mellem kl. 13 og19. Det enkelte landshold afleverer det snavsede tøj på kontoret i kasser, og henter det igen, når det er vasket og pænt sammenlagt.

Nattevagter

En betingelse for at man kunne låne Teknisk Skole til indkvartering af VM-deltagerne var, at der døgnet rundt var sikkerhedsvagter til stede. Kl. 21 tiltræder nattens vagter, og de har forpligtet sig til at gå en runde i hele området hver anden time natten lang. Man runderer ikke kun i hovedbygningen men også i de sidebygninger, hvor der er indkvarteret løbere.

Publikumsløb

Under stævnekontoret hører også publikumsløbet, som har haft meget stor tilslutning. I teltet på pladsen køber man baner og får udleveret numre. Funktionen har åbent 2½ time om dagen og første publikumsløber starter, når konkurrenceløberne er i mål. Siden prologen i lørdags har der været mellem 400 og 500 publikumsløbere på banerne dagligt. Rekorden blev slået i det gode vejr onsdag, hvor mere end 550 publikumsløbere prøvede de udlagte baner.