10 nye danmarksmestre i Silkeborg Orienteringsklub

Ved sidste weekends danmarksmesterskaber i mellemdistance og sprint var der god deltagelse fra SOK. Der var mange rigtig fine placeringer hos både vores unge og ældre, mere erfarne løbere. Begge dage var der godt løbevejr, med høj sol og blå himmel og ikke for varmt.

Mellemdistancen blev afholdt Aggebo-Græsted Hegn i Nordsjælland. Det er en typisk sjællandsk bøgeskov, med varierende sigtbarhed, og en del forhindringer i form af meget undervegetation  og masser af grøfter. Der var mange gode præstationer der bl.a. resulterede i Guldmedaljer til: Mattias Klostergaard Rokkjær (H12), Astrid Faber Fenger-Grøn (D12), Tue Lassen  (H35) og Dorthe Hansen (D60) . Derudover var der Sølvmedaljer til Erik Bobach (H60) og Ingrid Johannsen (D65) og Bronze til  Tobias Biering Silkeborg OK (H16), Heidi Hinge Krogsgaard (D50) og Morten Kjær (H60).

Søndag var der sprint i Hillerød, der bød på teknisk meget krævende baner, på et detaljeret kort med hegn, kringlede hæk og gangsystemer trapper og andre niveauforskelle som stillede krav om fuld koncentration for ikke at tabe sekunder. Det lykkedes ganske fint for flere og SOK erhvervede hele 6 guldmedaljer til:  Emil Borup Fredberg (H12), Asbjørn Faber Fenger-Grøn (H14), Tobias Biering (H16), Tue Lassen (H35), Dorthe Hansen (D60) og Morten Kjær (H60)  og en sølvmedalje til Heidi Hinge Krogsgaard (D50)

Det var et noget anderledes mesterskabsstævne end vi var vant til, og måske også har savnet, da der ikke var stævneplads, og lagt mage restriktioner for at undgå sammenstimlen. Begge stævner var delt op i to, således at de ældre deltagere løb om formiddagen, og de yngre om eftermiddagen. Der var heller ikkemedaljehædring, som der plejer at være ved mesterskaber, men i hvert fald vores ungdomsløbere er blevet hyldet ved ungdomstræningen i tirsdags.